ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ

Към реки и водопади 

Проектът „Приключение без граници – към реки и водопади“ спечели финансиране от Столична програма „Социални иновации“ – 2021. Целта е да се организира приключенско посещение на красиви природни забележителности, които са труднодостъпни или изцяло недостъпни за хора с увреждания, за да могат да изпитат едно различно, вълнуващо и екстремно преживяване. На 23-ти май предстои да се реализира посещение на водопад Скаловитец, намиращ се в село Костенец с всъдеходи, точно когато е най-пълноводен и буен.
Освен това за втори път ще се състои каране на водни колела по екопътека Искър – Златна Панега. През октомври 2020 година доброволци помогнаха на 10 човека с увреждания да се качат на водно колело и да изминат маршрута.
Отново разчитаме на подкрепата Ви, за да успеем да сбъднем още повече мечти и да сме причината за усмивката на лицето на другия!

МОЯТА СОФИЯ 
Един различен поглед 

„Моята София – един различен поглед“ е още един проект на фондацията, който спечели финансиране от Столична община, Дирекция „Култура“. Идеята е с помощта на доброволци хора с увреждания да посещават различни културни обекти в столицата. Впечатленията, които споделят след това, самите им емоции по време на преживяването, ще бъдат събрани в един своеобразен пътеводител, сътворен от тях.
Тук отново се обръщаме към Вас за помощ. Търсим доброволец, занимаващ се с визуални изкуства, който да ни подкрепи в това начинание и да даде своя принос за създаване на нещо ново, интересно и креативно! Мотивационно писмо може да изпратите на info@elaiti.com.

ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ

Ела с нас в пещера Бачо Киро

Време е за пещери, нови срещи с приказния подземен свят и неговите обитатели – прилепите.
След посещенията на пещера „Съева дупка“, пещера „Проходна“ и вълнуващите издигания и преминаване по тролей, сме готови да посрещнем още едно предизвикателство – още една вълнуваща среща в пещера „Бачо Киро“.
Да минем ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ с тези от нас, които се намират в неравностойно положение и заедно посетим приказната пещера Бачо Киро.

Пещера „Бачо Киро“ е изключително красива, природна забележителност, образувана от водите на р. Андъка.
Малко информация за самата пещера:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D1%87%D0%BE_%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%BE_(%D0%BF%D0%B5%D1%89%D0%B5%D1%80%D0%B0)

Събитието „Ела с нас в пещерата „Бачо Киро“ е част от проекта на фондация ЕЛА и ТИ – ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ.
ПРОЕКТЪТ Е ФИНАНСИРАН ОТ СТОЛИЧНА ПРОГРАМА „СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ“.
Заедно с нашите партньори #ПЛАНИНСКОСПАСЯВАНЕПАЗАРДЖИК и #ПЕЩЕРНОСПАСЯВАНЕ, верните ни доброволци ще се потопим в приказния подземен свят на пещерите.
Участието в мероприятието е безплатно за хората в неравностойно положение.


 

Записване
Ако сте човек с физически проблеми, който иска да се включи в инициативата, моля да ни пише или позвъни на тел. 0878686720
Г. Дойчинова
Записване за участие или като доброволец:
Ако искате да се включите в събитието или помогнете, като доброволец за реализирането на тази кауза, сте добре дошли. Пишете на: info@elaiti.com
Телефонен номер на Фондация Ела и Ти 0878686720
Телефонен номер за контакт с Планинско спасяване-Пазарджик 087689089