Как започна всичко ?

Създадохме фондация ЕЛА И ТИ в подкрепа на хората в неравностойно положение. Започнахме дейността си с изготвяне на красиви изделия от отпадъци, като включвахме активно самите хора. Част от инициативите ни са посещения на труднодостъпни места за хора в неравностойно положение – със затруднена или невъзможна подвижност, с помощта на специализиран екип от Планинско спасяване Пазарджик, Пещерно спасяване и пещерни клубове от страната. До момента направихме възможно посещението на пещерата Съева дупка, Проходна за 20 човека, които до скоро не можеха и да мечтаят за това. Всяка наша инициатива е свързана и с изграждането на адаптирана атракционна система – например издигане с въже. По този начин помагаме на тази група хора да се докоснат до непознатия свят в природата, закътан дълбоко в земята и същевременно, напускайки до болка познатите им стени на дома, да прекарат един различен ден, който за мнозина е ежедневие. Тези наши събития се радват на интереса на медиите и доброволци, търсещи нови предизвикателства.Инициативите са възможни с участието на професионалисти в сферата на пещерно и планинско спасяване със специализиран инвентар. За придвижването на един човек е необходим екип от 6-ма. Подсигуряването на специализиран транспорт е също едно голямо предизвикателство за нас.

 

Средствата са ни необходими за подпомагане закупуване на специализиран инвентар – носилки, въжета, джаджи и осигуряване на специализиран транспорт. С вашата подкрепа бихме искали да можем да проведем поне 3 инициативи до края на 2019 година за 30 човека в неравностойно положение. Eтo част от разказа на участник в едно от събитията ни: „…Атракционът – изкачване до най-високата точка (около 40 м) предизвика огромна и нестихваща и до днес радост. Сърцата туптяха в преплитащ се страх и силно желание за „летеж”, който надделя. След слизането, всички искаха отново, и отново да „полетят” с въжето на горе…” НЕКА БЪДЕМ ПРИЧИНАТА ЗА УСМИВКАТА, КОЯТО СМЕ ПРЕДИЗВИКАЛИ НА ЛИЦЕТО НА ДРУГИЯ!

Награди

През 2019 година заедно с с екипите на “Пещерно спасяване” и “Планинско спасяване – Пазарджик”, спечелихме приза за смел подход ГЕРОИТЕ в годишните награди за доброволчество на TimeHeroes.