Вече четири поредни години отборите на „Ела и ти“ са част от най-голямото отборно планинско състезание в България „По стъпките на Алеко с приятел“. За поредна година Железният екип на Ела и Ти показа какво значи да гориш за каузата.
Тази година три отбора на „Ела и ти“ с участници със затруднена и пълна неподвижност взеха участие в състезанието, базирано на първото историческо изкачаване на Черни връх от Алеко Константинов с неговия приятел Никола Тантилов:
1. Отбор „Тегли-бутай“, който финишира с рекордното време от 02:06:43 ч. Екип от планински бегачи, гонещи подобряване на времето!
2. Отбор „Бързай бавно“, който през 2023 г. финишира за 02:53:31 ч., подобрявайки времето си от предишната година. Екипът е сплотен, ентусиазиран и винаги успяващ.
3. Отбор „Ела с нас“, който финишира за 03:39:54 ч.
Емоция, сила, работа в екип, усмивки, нови приятелства, медали, сплотеност – толкова много ни даде деня, че е трудно да опишем колко прекрасен беше той, всъщност.
Трите ни отбора се представиха блестящо и подобриха собствените си рекорди от миналата година.
Заедно с приятел с пълна или частична неподвижност преминахме през 11-километровото трасе в категория „Приятели“ – с. Владая – х. Панчо Томов – с. Владая
Отново бяхме звездите на състезанието и не останахме незабелязани. За пореден път успяхме да зарадваме нашите приятели, които не биха могли да се включат сами. Но заедно можем повече – да имаме една различна и силна емоция и да вкусим радостта от успеха на собствената си победа, най-вече над вътрешните труднопреодолими върхове.
Благодарим на организаторите за отличното провеждане на събитието, благодарим на всички доброволци, които не пожалиха силите си и останаха в пълна кондиция през цялото време и най-вече благодарим и на нашите смели участници – Алекс, Румен, Краси – чиито усмивки са най-голямата награда!
Събитието се организира от фондация “Ела и Ти” като част от състезанието по планинско отборно бягане “По стъпките на Алеко с приятел“
КАУЗА – Нашият фокус е посещение на труднодостъпни места от хора в неравностойно положение.