Панти, шейни, усмивки

Водени от нови идеи и желания да създадем една по-различна емоция и преживяване за хората с увреждания, сме готови да се впуснем в нови предизвикателства и емоции.  

„Панти, шейни и усмивки” и нека заедно да сбъднем нови мечти е новото ни събитие. Нека този път бъдем подготвени с подходяща шейна 🙂

С посещенията на пещерите „Съева дупка“, „Бачо Киро“, „Проходна”, както и вълнуващото преминаване по тролей, издигане с въже към небесата, посрещнахме още едно предизвикателство в началото на месец октомври 2020 г. Заедно със смелата Милена, в екип от 4 жени и един мъж, преминахме 11 километровото трасе в планинското състезание „По стъпките на Алеко с приятел”. Звучеше невероятно на старта. Но успяхме и преминахме финала!

Заедно с раждането на тази наша дръзка идея, срещнахме и веднага подкрепа с предоставена количка, с която преминаването на Милена по трасето стана възможно.

Сега, няколко месеца по-късно, натрупали и опит, планираме участие в новото предизвикателство в зимната планина.

Този път искаме да сме подготвени и използваме специално изработени олекотени и адаптирани шейна и носилка с колело. Посветихме няколко месеца в изчистване на идеята за изработката на този така необходим ни за събитията инвентар, като обмисляхме да бъде по-леко от това, което използвахме, по-комфортно и гъвкаво решение.

Разчитаме на Вашата подкрепа да успеем да реализираме този свой проект, с който ще помогнем за включването на повече хора в нашите инициативи и изработването на такива шейни и носилки за по-широко приложение.

https://platformata.bg/bg/kauzi/1053:olekotena-adaptirana-shejna/details/campaign.html

Средствата са необходими за изработване на една олекотена и адаптирана шейна, с която да участваме в събитието в края на м. март и изработване на една олекотена и адаптирана носилка с колело, която да използваме в тазгодишното състезание „По стъпките на Алеко с приятел”. Те ще бъдат по-леки, изработени от алуминий и същевременно подсигуряващи необходимия комфорт на участниците. Целта ни е да направим преживяването по-леко и по-комфортно, както за участниците, така и за тези доброволци, които ще дърпат шейната и бутат носилката по стръмните планински терени.

Нашите инициативи привличат интереса и участието на все повече хора. До момента сме направили възможно посещението на труднодостъпните пещери за над 120 човека с увреждания. Това е една истинска история за екип от над 60 доброволци, които „рисуваха” усмивки върху лицето на другия.

Наши верни партньори са Планинско спасяване Пазарджик, Пещерно спасяване и множество доброволци, присъединяващи се към всяка инициатива.  Най-смелата ни инициатива беше преминаване по тролей с дължина 130 м над Фотинските водопади. Емоция и гледка, която малцина са изпитали, но става възможна за 18 човека със затруднена подвижност.

Носители сме на наградата на TimeHeroes 2019 – в категория СМЕЛ ПОДХОД: https://awards.timeheroes.org/ela-i-ti-foundation-2019

Проектът ни ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ спечели финансирането на  СТОЛИЧНА ПРОГРАМА „СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ“. 

Нека заедно бъдем причината за усмивката на лицето на другия