Разлистихме още една страница на неподозирани възможности. Разчупихме стереотипа и доказахме, че и ТЕ могат! Впуснахме се в още едно ново предизвикателство за нашите трудноподвижни приятели и осъщетсвихме още една тяхна мечта. Стъпвайки на крака, с подкрепата на доброволци, за първи път извървяхме планинската пътека, по стъпките на светеца Св. Иван Рилски до пещерата му.
На това място той прекарва 12 години от живота си – сред дивата гора, в сърцето на планината, в усамотение, пост и молитва. Живеейки с дивите животни, прекрасните гледки и хранейки се с горски плодове.

На 5-ти ноември, благодарение на групата от страхотни доброволци успяхме да достигнем до пещерата на Св. Иван Рилски. Истинските поклонници и смелчаги геройски се справиха с изключително тежкия за тях терен, изпълнен с камъни, корени, наклони и стръмни склонове, но с общи сили успяха да стигнат до крайната цел.

Едно незабравимо преживяване, изпълнени с много емоции, предизвикателства и нови приятелства.

При последното слизане стана едно чудо. На пътеката имаше препятствие – тясна пътека със стръмен склон и прораснал корен. Докато едното момче седна да почине и момент, в който обмисляхме преминаването, се появи група от 6-ма мъже. Предложиха щедро помощта си и участъка беше преодолян! Благодарност към групата!

И на Св. Иван Рилски не е било лесно. За това с радост и охота поехме новото предизвикателство.

Денят завърши с вкусна тортичка, кексче, биксвитки и сандвичи на Кирилова поляна на фона на невероятната гледка към Рилските върхове – Злия зъб, Иглата, Двуглав, Петлите.

Благодарим от сърце на всички за подкрепата и невероятното силно преживяване!