Вече 6 години аз, Гергана Дойчинова, като учредител на „Ела и ти“ заедно с нашите сърцати съмишленици разбиваме стереотипите – заедно с над 300 доброволеца успяхме да покажем на 125 човека с увреждания, че водопадите, пещерите и цялата красота на България са достъпни и за тях.

Ние създаваме свят, в който невъзможното става реално, а думите равнопоставеност, толерантност и помощ са двигателите на тази магия.

Участвахме в предишните три издания на състезанието „По стъпките на Алеко“. С подкрепата на дарители застанахме на старта и през 2022 г. и финиширахме с нов рекорд – 2:24 ч., следвани от втория ни отбор с време – 3:24 ч, което е преди контролното време за участници без двигателни проблеми.

И тази година 11-километровото трасе очаква нашите два отбора на 30.09., вече се подготвяме усилено. Започнахме годината с треньора Петър Петров, готов да подготви нашите смели участници!

Подготовката за физическата ни издръжливост е целогодишна, защото целта ни е една – успешен финал за хората в неравностойно положение в това планинско състезание.

Търсим още съмишленици и приятели, готови да се включат в нашата кауза. Събитията ни събират хора, които нямат обща демография, но ги свърза едно – планината, приключенията и състезанията!

Ние сме звездите на състезанието и не оставаме незабелязани! Носим брандирани екипи и сме лесно разпознаваеми. 

През изминалите години организирахме незабравими преживявания – участвахме в преминаването по въжен тролей над водопади, посетихме пещери, издигахме се с въжени системи, достигнахме на водно колело до остров. Участвахме в две планински бягания с носилка, с шейни, теглени с турови ски и достигане до планински върхове.