Събираме Железният екип за 9-ти път! На 03.06.2023 г. направихме поход до Рилските езера заедно с нашите петима приятели с увреждания Жана, Тони, Алекс, Стефи и Румен. Мястото на срещата ни беше на паркинга за лифта при х. Пионерска, планина Рила, в 8:30 часа

След успешното ни и много емоционално изкачване на снежния Черни връх през март, е време да видим и зелената премяна на Рила. Целта ни този път бе да съберем доброволци, с които с помощта на специализирани носилки да придвижим петимата ни приятели, за да видят с очите си синия цвят на езерата и небето над Рила, който не може да бъде уловен в снимка.

Огромни благодарности на всички, с които показахме, че Рилските езера не са вече само мечта. Усмивки, прегръдки, сълзи от радост и неспирно събиращи гледките погледи.
Няма невъзможно неща, когато целта е повод за сплотения екип от 6 трудно или напълно неподвижни приятели, Всичко това осъществихме благодарение на Железния отбор на ЕЛА и ТИ от 60 доброволци, подалият щедро ръка екип на Хижа Рилски езера , невероятно сърцатите доброволци от Планинска спасителна служба – отряд Дупница и подкрепата на НП Рила.

Имаше тръпка, емоция, под заплахата от дъжд от гръмотевици, преминахме през няколко сезона в един ден, но изцяло пощадени от природните явления. Неописуемо е преживяването, но запечатаното в една усмивка казва всичко онова, за което думите не стигат.
Специална благодарност и на организационния екип от доброволци, които успяха да съчетаят организацията със служебните си задължения: Пламена Босовска – доброволец на 5 месеца, който влезе с летящ старт, нашият ПР и маркетинг специалист, неуморим организатор Снежана Желязкова – вече две години ви координира, организира, подрежда и прави таблички Марио Никифоров – човекът с орлов поглед към детайла, със завидна пунктоалност и грижа към всеки елемент Гергана Дойчинова – всяка нова идея е прекрасно прегърнато предизвикателство, опитва се да тъче на няколко стана.